Een tweede leven
Afgedankte laptops een tweede leven geven.

We geven sinds kort ook afgedankte laptops een nieuw leven. Beter voor het milieu. Er worden vaak nog heel goede laptops weggegooid die nog perfect hun werk doen, maar waarvan alleen de batterij of lader stuk is. We hebben er al in het verleden opgekocht en opgemaakt. Laptops die we tot op heden nog altijd hebben. Af en toe op containerparken kijken of er nog goede laptops tussen liggen vergroten de kans dat je er meer en meer kan vinden. Daar wordt jammer genoeg niet altijd de kans voor gegeven omdat het eigenlijk niet mag volgens de wet.

BLOG:

Vandaag, 28-02-18, hebben er er ook een gevonden (net zoals een jaar geleden), een HP Pavilion DV9000. Net op tijd de kans genomen om hem uit de bak te nemen voordat ze het zagen. Er was een kans dat die ging of net niet meer aanging het was het proberen zeker waard. Even leek wel dat hij niet wilde opstarten, maar algauw een andere lader geprobeerd en daar ging hij. Met andere nieuwe onderdelen zoals 2 nieuwe harde schijven en nieuwe RAM-geheugen in combinatie met een universele lader is het nu een top toestel. Kan gamen en alle dagelijkse taken aan. Het verwondert je niet meer wat ze allemaal nog goed weggooien die nog heel goed hun werk doen. Onderaan kunt u de foto's zien van de restauratie. Je merkt er helemaal niks van dat deze daadwerkelijk van het stort komt. Een jaar eerder had ik er ook al een uit de bak gehaald en heb er nog een volledig jaar mee kunnen werken, er scheelde dus helemaal niks aan de laptop zelf.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------